Γενική οδοντιατρική

Αφορά εργασίες “καθημερινές” που αντιμετωπίζουν προβλήματα που δημιουργούνται από τη συνεχή λειτουργία του στόματος. Εμφράξεις, αποτρύγωση και στίλβωση (καθαρισμός) και άλλες οδοντιατρικές εργασίες που φαίνονται απλές αλλά μπορούν δυνητικά να δημιουργήσουν μεγαλύτερα και πιο σύνθετα προβλήματα.

Προσθετική

Εργασίες περισσότερο σύνθετες και χρονοβόρες που καλούνται να αποκαταστήσουν δόντια που έχουν χαθεί από τη στοματική μας κοιλότητα. Ένα πολύ βασικό κομμάτι της οδοντιατρικής αφού η έλλειψη δοντιών οδηγεί σε αδυναμία επαρκούς μάσητηριακής λειτουργίας, μειωμένη ικανότητα φώνησης και ως αποτέελσμα ψυχολογική κατάπτωση. Στην προσθετική ανήκουν κυρίως οι γέφυρες και οι στεφάνες.

Εμφυτευματολογία

Η αιχμή του δόρατος της σημερινής οδοντοπροσθετικής. Σε αυτή αποκαθιστούμε τα έλλειπόντα δόντια με οδοντικά εμφυτεύματα και στηρίζουμε πάνω σε αυτά από μεμονωμένα δόντια μέχρι γέφυρες που να καλύπτουν όλη την έκταση της γνάθου. Μία περίπλοκη και απαιτητική εργασία που μας βοηθάει να αποκαταστήσουμε το πρόβλημα της έλλειψης των δοντιών χωρίς να πειράξουμε στο ελάχιστο τα υπόλοιπα δόντια.

Αισθητική

Εργασίες που αφορούν την αποκατάσταση της ομορφιάς του στόματος. Η οδοντιατρική αισθητική είναι ένας παρεξηγημένος όρος αφού κάθε εργασία οποιασδήποτε φύσεως έχει ως σκοπό τόσο την αποκατάσταση της λειτουργικότητας όσο και της αισθητικής. Η κατηγορία αυτή αν θα την ξεχωρίσουμε αφορά εργασίες από απλές λευκάνσεις έως τις πιο εξεζήτημένες όψεις από πορσελάνη και τον σχεδιασμό του χαμόγελου.

Invisalign® - Αόρατη Ορθοδοντική Ενηλίκων

Η τελευταία εξέλιξη στην ορθοδοντική. Διορθώνουμε τη διάταξη του οδοντικού φραγμού χρησιμοποιώντας διαφανείς εξατομικευμένους νάρθηκες αντί των ορθοδοντικών συρμάτων και αγκυλίων (τα γνωστά σε όλους μας σιδεράκια).

Γναθοχειρουργική

Σύνθετα προβλήματα που αφορούν σε αναπτυξιακές δυσαρμονίες των δοντιών και των γνάθων. Έγκλειστοι φρονιμήτες, υπέρανεπτυγμένοι χαλινοί και εξοστώσεις των γνάθων αποτελούν προβλήματα που η αντιμετώπισή τους όσο απαιτητική και αν είναι από τον γιατρό και τον ασθενή είναι απαραίτητη καθώς αποτελεί αιτία για μεγαλύτερα και συνθετότερα προβλήματα.

Ενδοδοντία

Καθώς τα δόντια αποτελούν πολύτιμα συστατικά του στόματος και ιστούς που ο οργανισμός δεν μπορεί να αναπληρώσει (όπως για παράδειγμα ένα σπασμένο χέρι), η προσπάθεια του οδοντιάτρου έγκειται στο να τα διατηρήσει στο στόμα με οποιοδήποτε κόστος. Για το λόγο αυτό οδηγούμαστε τα υπερβολικά τερηδονισμένα δόντια να τα απονευρώνουμε και να τα διατηρούμε. Η ενδοδοντική θεραπεία είναι επέμβαση που σε αντίθεση με τη γενική ομολογία τελείται απουσία πόνου.

Περιοδοντολογία

Επειδή ο οδοντίατρος είναι από τους γιατρούς που θα μας φροντίζει καθ´ όλη τη διάρκεια της ζωής μας, η πρώτη του γνωριμία πρέπει να γίνεται στην παιδική ηλικία. Δυστυχώς τα προβλήματα ξεκινούν από μικρή ηλικία και για το λόγο αυτό οι μικροί μας ασθενείς πρέπει να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τόσο για το συγκεκριμένο οδοντιατρικό πρόβλημα όσο και για την ψυχολογικά του μικρού ασθενή.

Γηροδοντιατρική

Η τρίτη ηλικία έχει ανάγκη ιδιαίτερης προσοχής η ανάγκη αντιμετώπισης των προβλημάτων είναι εξίσου σημαντική. Αντικείμενο της γηροδοντιατρικής είναι οι ολικές οδοντοστοιχίες (“μασέλες”), οι μερικές οδοντοστοχίες (“βιτάλια”, “μηχανήματα”) στις οποίες προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε τα προβλήματα της μάσησης και της φώνησης χωρίς να θυσιάζουμε την ιδιαίτερη αισθητική που έχουν αυτοί οι ασθενείς. Σαν παράδειγμα έχουμε να επιδείξουμε τα ακεταλικά μηχανήματα και τις επιεμφυτευματικές οδοντοστοιχίες.