Η Μανόλια και τα Βακτήρια

Το εκχύλισμα του λουλουδιού της μανόλιας αποτελεί ένα νέο ερευνητικό αντικείμενο καθότι έχει βρεθεί ότι αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην ανάπτυξη των μικροβίων του στόματος που προκαλούν κακοσμία. Χρησιμοποιείται ευρέως στην Κινεζική εναλλακτική ιατρική και από μεγάλη βιομηχανία που κατασκευάζει τσίχλες. Σε έρευνα μάλιστα που διεξήχθη για λογαριασμό της εταιρίας βρέθηκε ότι μασώντας τσίχλες με εκχύλισμα μανόλιας εξουδετερώθηκε πλέον του 61% των μικροβίων που προκαλούν κακοσμία, ενώ χωρίς το εκχύλισμα το ποσοστό μειώθηκε στο 3,6%.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *