Η Λεύκανση και τα Μυστικά της

Το χαμόγελο μας μπορεί να έχει θετική επίδραση στη διάθεση, να μειώνει τα επίπεδα του άγχους, ακόμη και να κάνει τους γύρω μας να αισθάνονται καλύτερα.Η λεύκανση είναι μια ασφαλής και προσιτή μέθοδος για ένα ωραίο και υγιές χαμόγελο. Είναι βέβαια αποτελεσματική όταν γίνεται υπό την παρακολούθηση του οδοντιάτρου μας. Με την λεύκανση επιτυγχάνουμε ακόμα και την αφαίρεση χρωστικών ουσιών που έχουν εισχωρήσει βαθιά στο δόντι και πραγματοποιείται χωρίς να επηρεάζει την οδοντική ουσία.

Υπάρχουν 2 διαφορετικοί μέθοδοι λεύκανσης:

1) Με laser, η οποία πραγματοποιείται στο οδοντιατρείο. Είναι μία άμεση τεχνική που δίνει σε 1-2 ώρες το λευκότερό σας χαμόγελο.

2) Με ειδικούς νάρθηκες κατασκευασμένος αποκλειστικά για τα δόντια του κάθε ασθενή (μασελάκια). Το υλικό τους είναι μικρότερης ισχύος και για αυτό η θεραπεία γίνεται σταδιακά και διαρκεί 1-2 εβδομάδες.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται σήμερα και τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται είναι πιθανό να δημιουργούν σαν μόνο ανεπιθύμητο αποτέλεσμα μία ευαισθησία στα δόντια και ίσως και στα ούλα. Οι ευαισθησίες αυτές είναι παροδικές και εξαφανίζονται πλήρως χωρίς κατάλοιπα μέσα σε 2-3 μέρες. Οι νεότερες έρευνες έχουν αποδείξει ότι η αρνητική επίπτωση που έχει στην αδαμαντίνη του δοντιού (σμάλτο) είναι πολύ μικρότερη από την πόση ενός ανθρακούχου αναψυκτικού!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *